Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Bandırma'da Sokak hayvanlarına mamamatik uygulaması

Bandırma

Bandırma Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli noktalarına sokak hayvanlarının yararlanması amacıyla mamamatikler konuldu.

Bandırma Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli noktalarına sokak hayvanlarının yararlanması amacıyla mamamatikler konuldu.
Bandırma Özel Hastanesi ve Amatör fotoğrafçılar topluluğunun sponsor olduğu projede, güneş enerjisi ile çalışan mamamatikler plastik, cam ve kutu şişelerin cihaza atılmasıyla çalışıyor. Hem atık şişelerin yeniden geri dönüşümünü sağlamak hem de sokak hayvanlarının açlık ve susuzluğunu giderecek olan geri dönüşüm kutuları sokaktaki dostlarımızın hayatını kolaylaştırarak, ekolojik yaşama destek veriyor.
Cam, pet ve teneke kutuların atıldığı bir bölmesi bulunan makine, atılan her geri dönüşüm ürününün ardından belli bir miktarda mama veriyor. Bir başka bölmesinden de vatandaşlar tarafından dökülen içme suyu, makinenin su bölmesine doluyor. İlk etapta İskele Binasının arka tarafına ve yeni sahil alanına konuşlandırılan Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu makinelerinin Bandırma genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor.
Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kentimizde sokak hayvanları için bir projeyi daha hayata geçirdik. Geri dönüşüm materyallerinin sokak hayvanlarına yarar sağladığı bu yeni teknolojiyi Bandırmalı çevre ve hayvan severlerle buluşturduk. Burada amaç insanlara geri dönüşüm ve çevre bilinci aşılarken bir yandan da sokak hayvanlarına karşı farkındalık yaratmaktır. Yalnızca hayvan severlerin değil, tüm halkımızın bu konuya duyarlı olacağına inanıyorum. Bu mamamatikler ile hem atıl olan cam ve plastik şişeleri geri kazanacağız, hem de sokak hayvanlarına yiyecek temin etmiş olacağız. İki adet yapılan bu makineler yaklaşık 10 bin liraya mal oldu. Sponsor olan Bandırma Özel Hastanesine ve amatör fotoğrafçılar topluluğuna teşekkür ederim.” dedi.
Otomatik mama ve su makineleri üretici firma eşliğinde basına ve halka yapılan tanıtım töreninde makineye pet şişe atan ve su döken Başkan yardımcısı İsmail Ay, sokak köpeklerine ilk mama ve sularını vererek ürünü test etti.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı